Perintis Bidang Pengacaraan,Mahadzir Lokman Mati Pada Usia 61 Tahun

Mahadzir Lokman yang memulakan kerjaya penyiarannya di TV3 pada 1984 telah meninggal dunia. Perintis bidang pengacaraan ini dilaporkan meninggal dunia semalam 3 Ogos 2018.

Mahadzir ditemui mati di bilik hotelnya di Kota Kinabalu sekitar jam 9.30 pagi. NST Online melaporkan mengenai pengesahan kematiannya melalui ahli keluarga.

Beliau berada di Kota Kinabalu sejak 31 Julai untuk urusan kerja.

Mahadzir, yang dikenali sebagai ‘Dale’ telah pergi bercuti bersama-sama kawan rapat dan telah makan malam pada malam Khamis sebelum pulang ke biliknya kira-kira jam 10.40 malam, menurut NST Online.

Perintis Bidang Pengacaraan,Mahadzir Lokman Mati Pada Usia 61 Tahun

Tidak lama sebelum dia meninggal dunia, Mahadzir dilaporkan menghantar teks “selamat pagi” kepada kawan-kawannya melalui kumpulan WhatsApp

Menurut Ketua Polis Daerah Penolong Pesuruhjaya Habibi Majinji, Mahadzir telah menghantar teks itu kepada teman-temannya pada pukul 5 pagi hari ini.

“Kira-kira jam 9.30 pagi, kawannya memanggilnya tetapi dia tidak menjawab. Rasa risau dengan situasi itu, kawannya meminta bantuan daripada pihak pengurusan hotel untuk membuka pintu bilik.

“Mereka mendapati Mahadzir tidak sedarkan diri dan kemudian disahkan mati oleh seorang doktor dari Hospital Queen Elizabeth,” kata ACP Habibi seperti yang dijelaskan oleh NST Online.

ACP Habibi menjelaskan tiada unsur-unsur jenayah ditemui dalam kematian Mahadzir, dan mengatakan kematiannya mungkin disebabkan masalah kesihatannya yang terdahulu tetapi menyatakan bahawa siasatan sedang dijalankan.

Mayat Mahadzir telah dibawa ke hospital di mana bedah siasat akan dijalankan.

Pemergian Mahadzir yang mengejut telah menyebabkan sanak saudara rapatnya terkejut,begitu juga dengan sahabat-sahabat rapatnya yang lain.

Pada September tahun lalu, bekas penerbit itu dimasukkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (UMMC) selepas dia ditemui tidak sedarkan diri oleh ahli keluarga di rumahnya pada 24 September 2017

Dia menghabiskan masa hampir dua minggu di hospital dan dibenarkan keluar pada 7 Oktober.

Perintis Bidang Pengacaraan,Mahadzir Lokman Mati Pada Usia 61 Tahun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here