Pi KK doktor/misi dok kalut dok tanya nk pki perancang apa . sb puan anak czer pastu puan muda lg . aku diam sat pastu direct bgtau nak daftar nama husband la pi buat proses pemandulan sperma . doktor/misi kelipok2 tgk kami atas bawah terkejut . HAHAHAHA

Jadi wanita ni mmg xsudah2 dgn masalah (cari sendiri) penat bila tau kata mengandung lagi , tanggung alah pulak berbulan2 sakit , tekanan perasan . bawa perut kehulu kehilir sampai 9bulan , kira okaylah masa bawa perut tu hg xdak mslh apa . klu ada mslh mcm aku ni sat kena minum ayaq gula , cucuk amk darah sana sini , buat BSP , sat result turun naik , sat KK call doktor panggil , BP xpyh habaq la memanjang naik tinggi , aihh semua la serba xkena.

Aku beranak czer bg aku xsakit la setakat cucuk bius ja , tp pas habis bius mengelupor gak la . kalau normal mai time nak beranak pulak , dgn kederat yg xseberapa nak berkorban lagi , ayaq mata xpyh dok habaq la klu dan tadah mau 7-8besen . tara nak nk tunggu bukaan tu Allah ja yg tau serupa hg amk pisau tikam diri sendiri banyak kali . aduhh seksanya lahai . pastu selesai bab tu dah bab nak menjahit pulak , tinggai hg xtendang doktor misi time tu . perit tu perempuan ja tau . klu la sajat & safiey tau jd wanita ni susah aku rasa depa tobat dah.

Bila dah keluar anak seketoi pulak , nak menyusu anak 24jam , misi dok push suh menyusu badan , kalau ada susu alhamdulillah rezeki anak , kalau xdak mak pulak nagis sb baby keriau nak susu . mak pulak jd stress . mana ngn kita nak jalan pun mcm penguin dok rempon2 takut menetas jahitan . pastu bab tido xpyh sembang la jd mak ni mmg tido semua xcukup silap2 sehari xtido dok urus anak xhabis2 , sat anak keriau sat anak berak , sambung pulak urus anak yg besar pulak , siap nak pi sekolah mengaji , mana dgn mulut dok pokpet 24jam , kena masak makan , basuh baju , lipat baju , kemas rumah . semua la nak kena buat tungging langgang xpenah habis dengan keje . kalau mcm aku ni anak kuning pulak dah sebulan berulang alik hospital . jgn tnya aku pantang mcm mana , semuanya express janji badan aku ada tenaga sb aku ada 5org dalam rumah nak kena jga selain diri aku sendiri.

Bukan nak kata apa la jd wanita ni semua la kena setepek atas muka . tak kan perancang pun kami nak kena lagi . bukan semua benda sesuai dgn badan . makan pil satgi xkonsisten , cucuk depo satgi berat naik , pki implan aku tgk video pun seram , pki IUD satgi xselesa , buat BTL satgi kot hg kawen lain xboleh beranak kt suami baru . semua la serba salah.

Elok anak masuk 2thn lebih , menyusu badan semua settle dah , mak baru nk bertenang pakai baju lawa2 sb masa menyusu byk baju xboleh pki tmbh2 kalau direct feeding . masa ni la nak jga badan bg elok kurus gebu , baru dok cari supplement nk bg cantek , dah laki tgk satu mcm pulak dok mai angin miang . xsampai 2-3bulan mengandung pulak . dok ulang cycle ni lg hg xmonopause . arghhh stress hampa tau dak

P/s : membebel terpanjang pulak pdhal nk tanya kt mana hospital yg buat perancang utk para suami

Sumber: Syamimie Yusof

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here